Vastgoedinformatieplatform: Beerse opnieuw de duurste

Op 12 september 2023
Vastgoedinformatieplatform: Beerse opnieuw de duurste

Op de gemeenteraad van augustus werd de overgang van Beerse naar het Vastgoedinformatieplatform een feit. “Een mooi gegeven”, zegt Lili Jansen (N-VA), “Wij stemden samen met de ander partijen voor, enkel stemden we tegen op de kostprijs, want opnieuw blijken we de duurste van alle buurgemeenten.”

Vanaf 1 januari 2024 zullen professionele aanvragers en burgers voor percelen waarvan ze zelf eigenaar zijn hun aanvragen doen via 1 platform. Wij zijn met N-VA dan ook blij dat Beerse instapt in dit initiatief. Het zorgt ervoor dat zowel voor het personeel van Beerse als voor de aanvrager alles vlotter kan gaan. “Enkel de kostprijs die hiervoor wordt betaald ligt te hoog in Beerse”, aldus Jansen, “zeker als je weet dat dit bestuur de belastingen al zo verhoogde .

Beersenaren betalen meer

Twee jaar geleden betaalde je in Beerse maximum 40 euro voor opvragingen, namelijk 20 euro voor het plannenregister en 20 euro voor een stedenbouwkundig uittreksel. Het bestuur van CDE-Vlim.be en Beerse+  verdriedubbelde in 2022 dit bedrag naar 120 euro voor een dossier. Ook toen stemde de N-VA tegen.

Bij de overgang naar het Vastgoedinformatieplatform werd opnieuw 120 euro voorgesteld als kost. N-VA deed haar huiswerk en zocht op hoeveel de kostprijs in buurgemeenten is. Bij Lille en Rijkevorsel (waar ze nu respectievelijk 75 euro en 62,5 euro vragen) is nog niet overgestapt naar het Vastgoedinformatieplatform. Waar wel is overgestapt vraagt Merksplas 50 euro, Vosselaar 75 en Kasterlee en Zoersel 100 euro. Beerse vraagt dus tot 140 procent meer dan buurgemeentes. N-VA stelde voor om ook in Beerse een billijke vergoeding te vragen, maar hier werd niet op ingegaan. Enkel N-VA stemde tegen om 120 euro te vragen voor een raadpleging.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is